Първоначално публикувано от didod
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
климатроник 156-не работи
Collapse
X
-
мда ,и други четем, нищо че нямам проблеми(за сега де), моя климатик е за зареждане но малко инфо не пречиAlfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеМоля!
Поне избистрихме темата, та дано е полезна на други. Ако четат изобщо.
325 човека са я чели !!!
Някой да вземе да я редактира и я "метнете" като важна тема в "Общ технически"Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
Avensis 2011 -2.0 D-4D
Comment
-
Да благодарим на автора за изчерпателната информация!
Само да добавя, че преди да си правим тези опити с мостчетата е добре да сме сигурни, че системата е пълна. Защото иначе има опасност да повредим компресора.
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеДа благодарим на автора за изчерпателната информация!
Само да добавя, че преди да си правим тези опити с мостчетата е добре да сме сигурни, че системата е пълна. Защото иначе има опасност да повредим компресора.алфа 166 2.4 JTD 150 к.с. 2002г.
Comment
-
Здравей колега. Аз само не разбрах какво по-точно представлява този пресостат? В смисал някакъв капсолован датчик, или платка?
Защото ако е платка, си мисля, че в Пловдив има доста места където могат да ти я ремонтират.
Ако не се сещаш пиши едно лично.sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеЗдравей колега. Аз само не разбрах какво по-точно представлява този пресостат? В смисал някакъв капсолован датчик, или платка?
Защото ако е платка, си мисля, че в Пловдив има доста места където могат да ти я ремонтират.
Ако не се сещаш пиши едно лично.
Значи,една добавка и от мен..или по скоро препоръка:сменяйте си филтъра на климатика,но не този които минава въздух,а този върху които седи самият пресостат/прилича на горивен/.Днес,след двудневна борба да подкараме климатика да работи нормално се оказа че:филтъра е затлачен по незнайни причини,но най-вероятна работа на компресора без масло!Цена за моята 166-ца е 29лв.В момента,климатика работи непрекъснато.А преди смяната пресостата го изключваше на всяка 2 мин./засичано/.Тоест през самият пресостат минава неравномерно налягане на фреон и от там проблем.Мои съвет,винаги когато отивате за допълване искайте да слагат и масло!
Като ориентировачно:пълна диагностика,надуване,пълнене с фреон и масло около 300гр.смяна на филтър 159лв.
Дано писането помогне на някоиsigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
-
Първоначално публикувано от pablito Покажи съобщениеНякой, ако може ли да сподели за някой читав сервиз в София, където могат да проверят климатика?
Това е сервиза в който ми оправиха климатика. Остнах много доволен.
Comment
-
олега аз имах същия проблем, и като отидох в Кафеджиев в Бургас, попаднах на един много готин и точен пич. човека игра доста и най накрая кщато не намери проблема, реши да направи, както на неговата кора - просто удари леко, не много - леко, с дръжката на отверката в страни по компресора. дигна се бясен прахоляк и климата взе че тръгна. иначе и при мен всичко ОК, ама не работеше. от тогава през две - три седмици и през зимата го пускам да поработи за около 2 мин. за да събере пак мазгоч от добре потдържаните ни пътищаAlfa 156 1.9 JTD 105
Alfa 159 1.9 JTDm 150
Comment
Comment